Zakisanost telesa in hujšanje

Zakisanost telesa in hujšanje

Poizkusili ste že vse mogoče diete, se lotili celo aktivnejšega življenja, pričeli teči, telovaditi ali kolesariti, odvečni kilogrami pa še kar vztrajajo. Ste pomislili, da je morda vaše telo zakisano? Prav zakisanost telesa je lahko vzrok, da se nikakor ne morete znebiti odvečnih kilogramov.

Gre za kislo bazično ravnovesje v telesu, ki je ključnega pomena za zdravje človeka. V našem telesu ves čas potekajo različni kemični procesi, ki so nujni za obstoj, hkrati pa jim neprimeren Ph lahko to preprečuje. In takrat lahko nastanejo bolezni, zakisanost telesa pa preprečuje tudi izgubo odvečne teže.

Tudi prevelika telesna teža vodi v bolezni

Ljudje s prekomerno telesno težo so bolj dovzetni za nekatere bolezni kot tisti, ki težav s težo nimajo. Kot krivca za nastanek sladkorne bolezni, visokega krvnega tlaka in moteno presnovo se največkrat navaja prav prekomerno težo. Ta je tako naš velik sovražnik, ki nas ne nadleguje zgolj poleti, ko želimo biti pripravljeni za na plažo.

Debelost ima precej hujše posledice kot zgolj pretesna oblačila in neprijeten občutek v kopalkah. Govorili smo o zakisanosti telesa in vplivu le-tega na zmanjšano sposobnost izgube kilogramov. Rešitev je torej v razkisanju telesa oziroma v tem, da njegov Ph spravimo v normalne vrednosti.

Kako razkisati telo?

Ko govorimo o zakisanem telesu, moramo poudariti, da gre pri tem tudi za zakisane notranje organe. Preden se lotimo obnavljanja normalne vrednosti Ph v svojem telesu, se moramo o tej težavi podrobneje informirati. Do zakisanosti telesa pride tako, da se človek nezdravo in neredno prehranjuje, k temu pa svoj delež dodajo še različne nezdrave navade in premalo gibanja.

Še en faktor, ki pomembno vpliva na zakisanost našega telesa, je vsakodnevni stres oziroma hitenje, da bi opravili vse, kar so nam naložili drugi in tudi sami sebi. Torej imamo že kar nekaj »krivcev« za zakisanost, ki jih zlahka omejimo ali kar izključimo iz svojega življenja. Če iz nekega razloga ne želite pomisliti na vse, so tu še cigareti, gazirane sladke pijače, pivo in druge alkoholne pijače.

Spremenite svoj jedilnik

Za začetek lahko omejite vnos soli. Ni nujno, da zgolj sami ne solite svoje hrane. Preverite tudi izdelke, ki jih kupite v trgovini, in poglejte, koliko soli vsebujejo. V nekaterih primerih boste precej negativno presenečeni. Enako velja za sladkor, ki ga boste našli celo tam, kjer ste doslej menili, da ga zagotovo ni.

Najboljši in najbolj enostaven recept proti zakisanosti telesa bi bil, da na krožnik nalagate svežo zelenjavo in sadje, če je le mogoče kar z domačega vrta. Pomislite na to prav vsak dan, če že ne ob vsakem obroku. Ne pozabite popiti dovolj vode, v katero lahko kanete nekaj kapljic limone, ali pa še bolje, si pripravite kar nesladkano limonado.

In še nasvet: med najbolj bazična (dobra) živila spadata kokosova voda in špinača!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja