Zdrav zajtrk za hujšanje

Privoščite si zdrav zajtrk za hujšanje

Če želite shujšati, potem nikakor ne smete pozabiti na zdrav zajtrk. Z raziskavami so namreč dokazali, da so ljudje, ki redno zajtrkujejo, bolj vitki kot tisti, ki tega ne počnejo. Poleg tega ljudje, ki si privoščijo zdrav zajtrk za hujšanje, tudi lažje hujšajo in obdržijo želeno težo, v svoje telo pa vnesejo tudi vse potrebne hranilne snovi, kot so na primer vlaknine in vitamini.

Priporočamo vam, da si za zajtrk privoščite naslednja živila, s katerimi boste hujšali še hitreje: ovsene kosmiče, maline, jogurt, arašidovo maslo in jajca. V nadaljevanju članka vam bomo razkrili, zakaj so ravno ta živila odlična tudi za izgubljanje telesne teže.

Ovseni kosmiči

Ovseni kosmiči so idealno živilo za zdrav zajtrk za hujšanje, saj vam pomagajo izgubiti kilograme na dva različna načina. Kot prvo so polni vlaknin, ki napolnijo želodec in vam dolgo časa dajejo občutek sitosti.

A to še ni vse, najnovejše raziskave so pokazale naslednje. Če tri ure pred pričetkom telesne vadbe pojeste zajtrk, ki vsebuje počasi se sproščujoče ogljikove hidrate, boste lažje pokurili maščobe.

Gotovo se sprašujete, zakaj je temu tako. Če jeste počasi se sproščujoče ogljikove hidrate, se vam krvni sladkor ne bo dvignil tako visoko kot v primeru, da bi jedli predelane ogljikove hidrate. Zaradi tega tudi nivo inzulina (hormon, ki je kriv za nabiranje maščob v telesu) v krvi ostane v zmernih mejah.

Maline

Skodelica malin je odlična izbira za zdrav zajtrk, saj vsebuje kar 8 gramov vlaknin. To je dvakrat več kot na primer skodelica jagod.

Maline

In kaj je tako koristnega pri vlakninah? S tem, ko boste pojedli več vlaknin, boste preprečili, da se boste zredili, saj dalj časa ne boste lačni. Še več, kakšen kilogram boste tudi izgubili.

Jogurt

Med živili, ki vplivajo na spremembo telesne teže, se je na pomembnem mestu znašel tudi jogurt. Jogurt je za zdrav zajtrk zelo pomemben, saj vsebuje precej beljakovin, ki vam bodo še dodatno pomagale pri hujšanju. Poleg tega so beljakovine pomembne tudi za pridobivanje mišične mase.

A pozor: izognite se nepotrebnemu sladkorju in kalorijam ter izberite nesladkano različico. Če želite sladek okus, pa jogurtu dodajte nekaj sadja.

Arašidovo maslo

Kaj pa arašidovo maslo? Tudi to živilo se je znašlo na lestvici 5 najpomembnejših živil, ki jih mora vsebovati zajtrk za hujšanje. Na sploh strokovnjaki za hujšanje priporočajo, da vaš jedilnik vsebuje oreščke.

Arašidovo maslo

Naš predlog: v trgovini poiščite polnozrnati toast in nanj namažite žličko ali dve arašidovega masla. Uživajte v čudovitem okusu!

Jajca

Tako, prišli smo do zadnjega pomembnega živila, ki ga mora vsebovati zajtrk za hujšanje. To so seveda jajca. Vaše telo bodo oskrbela s tako potrebnimi beljakovinami, ki vas bodo nasitile bolj kot ogljikovi hidrati ali maščobe.

Z raziskavo so dokazali tudi naslednje: tisti, ki so jedli jajca za zajtrk, so izgubili dvakrat več kilogramov kot tisti, ki so si zjutraj privoščili navadno štručko.

1 komentar na “Privoščite si zdrav zajtrk za hujšanje”

  1. Meni je za zajtrk super kombinacija: jogurt, malo skute in marmelade, ovseni kosmiči in chia semena. Pa tudi za večerjo si to večkrat privoščim. Odkar bolj pazim na prehrano, se mi je izboljšalo počutje in imam veliko več energije, pa tudi nekaj kilogramov sem že izgubila. Do zastavljenega cilja je sicer še precej, ampak počasi se daleč pride. 🙂

Komentiranje je onemogočeno.