Scandi Sense dieta

Dieta polne pesti: Scandi Sense

Na različne diete pomislimo največkrat v času, ko se zunaj prebuja pomladansko vreme, posije toplo sonce in nas primora v to, da se oblačimo nekoliko bolj lahkotno. Prav ta lahkotna oblačila pa nemalokrat razkrijejo preko zime nakopičene kilograme, ali pa se nam kar naenkrat zdijo neudobna.

Pa ne gre zgolj za to obdobje. Naše misli so vse pogosteje pri poletnem dopustu, sanjamo o novih kopalkah in poležavanju na plaži, a kaj ko v ogledalu še ne vidimo osebe, ki bo to dejansko počela z veliko sproščenostjo. Prav nobene panike ni potrebno zganjati, le spremenite nekoliko svoje prehranjevalne navade.

Brez stradanja do popolne postave

Če ste doslej diete vedno povezovali z brutalnim odrekanjem hrane, lahko sedaj na to kar pozabite. Ni vse v tem, da telo izstradate, v resnici je to tudi nevarno in škodljivo za vaše zdravje. Vaše telo namreč potrebuje ustrezno količino maščob, ogljikovih hidratov in beljakovin, da je kos vsakodnevnim naporom in nalogam.

Tokrat vam bomo predstavili dieto, ki od vas ne bo zahtevala prav nobenega odrekanja ali kakšnega hudega pomanjkanja. Govorili bomo o Scandi Sense dieti, ki je znana tudi kot dieta polne pesti. In zakaj ravno pesti? Zato, ker bo to postala vaša nova merska enota za odmerjanje količine živil.

Pa poglejmo, kaj je to Scandi Sense dieta

Govorimo o dieti, ki jo je razvila danska strokovnjakinja za prehrano Suzy Wengel. Čeprav je na prvi pogled videti precej zapleteno, pa se ob branju njene knjige in nasvetov kaj hitro navadimo na ta izjemno priljubljen način prehranjevanja. Celotna družina se bo.

Omenili smo dlani in odmerjanje hrane z njimi. To seveda pomeni tudi, da bodo nekoliko večje dlani na krožnik prinesle nekoliko več hrane. In tako je tudi prav! Večja dlan pomeni večje telo in več potreb, manjše pa ravno obratno. Na koncu: za vse ravno prav.

Pripravite svoje škatle obroka

Suzy Wengel je v svoji razlagi razložila tudi, kaj so to škatle obroka, kakor jih poimenuje. Te škatle napolnimo z dlanmi živil po naslednjih navodilih. En obrok naj bi sestavljala živila, ki pridejo iz štirih dlani, zato je živila razporedila takole:

  • do dve dlani zelenjave,
  • tretja dlan zajema proteine,
  • četrta dlan pa škrob in sadje.

Prvih 14 dni boste tako imeli na voljo 3 »škatle« na dan. Kar je še posebnega pri dej dieti, je, da lahko posamezna živila zamenjujemo med seboj. Če se odločite, da bi pri kosilu pojedli več ogljikovih hidratov, jih enostavno vzamete iz druge škatle, kar pa pomeni, da jih bo potem tam sorazmerno manj.

Scandi Sense dieta ne prepoveduje ničesar

Kot smo omenili že na začetku, gre pri Scandi Sense za zares zanimivo in moderno dieto, pri kateri pa v resnici ni prepovedanega prav nič. Privoščite si lahko celo kozarec vina pri kosilu ali pa razmislite o kakšni sladici. A pozor! Vse v sladu s prej navedenimi navodili in odmerjanjem s pomočjo pesti.

Dieta polne pesti
Dieta dovoljuje praktično vse, a pomembno je pravo doziranje.

Omenili smo kozarec vina pri kosilu. Gre za ogljikove hidrate, zato ustrezno količino teh odstranimo iz škatle za kosilo. Privoščili si boste lahko tudi pico ali temno čokolado. Prav tako pa bo na meniju veliko zelenjave in dovoljenega sadja. Pri tem se je potrebno zavedati, da določeno sadje vsebuje več, drugo manj sladkorja.

Se sliši zapleteno?

Morda se vam ta trenutek Scandi Sense dieta zdi še nekoliko preveč zapletena, a ob pravih informacijah in doslednem spoštovanju zapovedanega v dieti, boste skupaj z družino hitro osvojili ta nov način prehranjevanja. In na ta način poskrbeli za zdravje celotne družine.

In ne pozabite, da nobena dieta na tem svetu ne more prinesti rezultatov brez vaše pomoči. Ukvarjajte se s športom, hodite na dolge sprehode v naravo in pijte veliko vode. Zavedajte se, da imate le eno telo in eno zdravje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja