Limonina dieta

Limonina dieta z »detox« učinkom

V zadnjih letih se ljudje vedno bolj zavedamo, kako pomembna je skrb za naše telo in zdravje. Zato ni nič čudnega, da iščemo vedno nove in nove načine, kako s svojega telesa oklestiti kakšen odvečen kilogram, pri tem pa poskrbeti tudi za odlično počutje.

Posegamo po takšnih in drugačnih dietah. Nekatere kaj kmalu pokažejo svoj pozitivni učinek, za druge pa se zdi, da sploh ne delujejo. Ena izmed odličnih diet je prav limonina dieta s tako imenovanim »detox« učinkom, ki je v svetu že dolgo uveljavljena.

Dieta z limono je plod naravnega zdravilca po imenu Stanley Burroughs. Sprva je dieto uporabil pri ljudeh, ki so trpeli zaradi razjede na želodcu. Prav vsem se je stanje v roku 11 dni bistveno izboljšalo, pri tem pa so izgubili tudi nekaj kilogramov.

Dieta z limono in njeni pozitivni učinki

Limonina dieta se vsekakor odraža v izgubljanju nepotrebnih kilogramov, a to vsekakor ni njen edini namen. Pri tem procesu gre tudi za zelo pomembno prečiščevanje telesa, saj se med dieto telo očisti najrazličnejših strupov in prostih radikalov, ki uničujejo zdrave celice in so odgovorni za različne bolezni. Limonina dieta s svojim edinstvenim napitkom deluje kot tekoča krtačka, ki naša prebavila temeljito očisti vseh nepotrebnih odpadnih snovi. S tem pa naš prebavni sistem lahko spet optimalno deluje.

Še ena prednost postenja z limoninim napitkom se skriva v tem, da dieta z limono potrebuje zelo malo sestavin, zato vam ni potrebno skrbeti zaradi priprave bolj ali manj zapletenih jedilnikov.

Vse, kar potrebujete, je naslednje:

  • sveže iztisnjen limonin sok,
  • organski drevesni sirup (npr. Madal Bal),
  • pekoča paprika oziroma kajenski poper,
  • voda.

Limonin sok služi kot glavno nadomestilo za vaše obroke. Ker limonina dieta ne dovoljuje nobene trde hrane, jo je nujno potrebno nadomestiti z nečim drugim, da bo lahko telo še vedno normalno delovalo. Limonin sok tako oskrbi telo z antioksidanti in vitaminom C. Sok naj bo vsakokrat sveže iztisnjen, saj si boste na ta način zagotovili boljše rezultate. Priporočamo, da uporabite organske limone in se izognete številnim škodljivim kemikalijam.

Dieta z limono

Organski drevesni sirup ima visoko vsebnost mangana ter je vir kalcija, vitamina C, bakra in kalija. Zaradi njega bo napitek sladek, poleg tega pa pomaga tudi pri odpravljanju strupov iz telesa. Bodite pozorni, da boste kupili originalen Madal Bal sirup, saj na tržišču obstaja ogromno umetno sladkanih sirupov, zaradi katerih limonina dieta ne bo tako uspešna.

Pekočo papriko boste zagotovo našli med začimbami v svoji kuhinji. Je nujno potrebna sestavina, ki vam bo pomagala do želenih rezultatov. Ta paprika namreč vsebuje snovi, ki pomagajo telesu, da pokuri več kalorij, poleg tega pa sodeluje tudi pri čiščenju prebavil.

Kako pripraviti napitek za limonino dieto?

Priprava napitka je zelo enostavna. Zmešajte naslednje količine sestavin:

  • 2 žlici limoninega soka,
  • 2 žlici sirupa Madal Bal,
  • ščepec pekoče paprike
  • 3 dcl vode.

Na dan morate zaužiti vsaj 2 litra takšnega napitka, najbolje pa bo, da ga pijete enakomerno čez dan oziroma takrat, ko boste občutili lakoto. Dieta z limono naj traja od 5 do 10 dni, nato pa počasi spet preidite na normalno prehranjevanje. In še dodaten nasvet: tisti, ki niste tako vztrajni, se lahko na ta način postite tudi le enkrat na teden.

Naj vam limonina dieta pomaga pri odpravi odvečnih kilogramov. V komentarju pod prispevkom lahko svoje rezultate delite z drugimi bralci.