Čaj za hujšanje

Kateri čaj za hujšanje je najboljši?

Kadeča in dišeča skodelica čaja je popolna pijača za lajšanje bolečin v grlu, z njo se v mrzlih zimskih dnevih tudi dodobra ogrejemo, pomirimo razdražene živce in še bi lahko naštevali. S tem pa blagodejnim učinkom čaja sploh še nismo prišli do konca.

Ste vedeli, da je čaj odličen tudi za izgubljanje odvečnih kilogramov? Vprašanje je le, kateri čaj za hujšanje je najboljši. V nadaljevanju vam bomo opisali 5 super čajev, s katerimi boste lahko izgubili nezaželene maščobne obloge in oblikovali lepo postavo.

Vsak od teh čajev ima svoje individualne, lahko rečemo čarobne lastnosti, vse od zaviranja občutka lakote pa do hitrejšega kurjenja kalorij in maščob, ki se skrivajo v maščobnih oblogah. Priporočamo vam, da na dan popijete 3 do 4 skodelice čaja in učinki zagotovo ne bodo izostali.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je najboljši za hujšanje, saj pospešuje metabolizem, zaradi česar se kilogrami topijo hitreje. Priporočamo, da ga spijete pred telesno aktivnostjo in tako še pospešite kurjenje maščobnih oblog. Z nedavno raziskavo so dokazali naslednje: udeleženci, ki so čez dan pili zeleni čaj za hujšanje, obenem pa tudi telovadili, so v povprečju izgubili vsaj kilogram več kot tisti, ki čaja niso pili.

Za to se zeleni čaj lahko zahvali antioksidantom katehinom, ki jih vsebuje. Katehini zmanjšujejo delež maščobnega tkiva na način, da pospešijo izločanje maščob iz maščobnih celic, obenem pa spodbujajo tudi jetra, da sproščeno maščobo pretvorijo v energijo.

Ingverjev čaj

Ste že kdaj poizkusili ingverjev čaj? Ingver je korenina s številnimi zdravilnimi učinki, med drugim pa pomaga tudi pri izgubljanju neželenih kilogramov. In to na povsem naraven način! Ingverjev čaj za hujšanje ima prijetno aromo in nekoliko začinjen okus. Je naravnost odličen čaj za vse, ki želijo shujšati. Poleg tega pa lajša tudi bolečine in je odlično protivnetno sredstvo.

Ingverjev čaj za hujšanje

Ingverjev čaj je za hujšanje primeren zaradi tega, ker omogoča boljšo prebavo, pospešuje termogenezo (s tem pa tudi metabolizem), daje občutek polnosti in sitosti, poleg vsega tega pa vsebuje tudi bogastvo antioksidantov.

Oolong čaj

Oolong čaj za hujšanje je cvetlični čaj, ki je prav tako kot zeleni čaj bogat s katehini. Za katehine smo že omenili, da pospešujejo izgubljanje telesne teže, saj sproščajo maščobe iz maščobnih celic. Udeleženci raziskave, ki so pili oolong čaj, so v šestih tednih izgubili kar 3 kilograme. Privoščite si ta čaj za hujšanje tudi sami!

Metin čaj

Metin čaj za hujšanje s svojim značilnim vonjem odlično ukroti naš apetit, zaradi česar pozabimo na takšne in drugačne napade lakote. Najbrž poznate dejstvo, da lahko nekatere vonjave sprožijo lakoto, spet druge pa lakoto ukrotijo. Z raziskavami so ugotovili, da so ljudje, ki so vonjali metin čaj za hujšanje vsaki dve uri, v povprečju izgubili 2,5 kg na mesec.

Beli čaj

Na koncu enostavno moramo omeniti še beli čaj za hujšanje. Vsebuje ogromno antioksidantov in simultano pospešuje lipolizo, se pravi razgradnjo maščob. Obenem tudi zavira adipogenezo (nastanek maščobnih celic) in je kot tak odlična izbira za hujšanje.