Javorjev sirup za hujšanje

Je javorjev sirup dober za hujšanje?

Razstrupljevalna dieta z limonado oziroma dieta z javorjevim sirupom je ekstremna dieta, pri kateri igra glavno vlogo prav javorjev sirup za hujšanje. Iz njega, vode ter iz limoninega soka se namreč pripravi napitek, ki ga pijemo čez dan, pri tem pa ne zaužijemo ničesar drugega.

Ta dieta je poznana že več kot 50 let. Sprva je bila razvita kot program za razstrupljanje telesa, danes pa jo uporabljamo kot način za hitro izgubljanje odvečnih kilogramov.

Dieta ali post?

Dieta z javorjevim sirupom torej v pravem pomenu sploh ni dieta, temveč post, pri katerem se telo očisti takšnih in drugačnih strupov. Za napitek potrebujemo javorjev sirup, sveže iztisnjen limonin sok, ščepec kajenske paprike in vodo.

Za pripravo enodnevnega javorjevega shujševalnega »zvarka« zmešajte:

  • 3 litre vode,
  • skodelico javorjevega sirupa,
  • skodelico limoninega soka,
  • nekaj ščepcev kajenske paprike.

Javorjev sirup za hujšanje je najbolj zdravo sladilo

Javorjev sirup za hujšanje pridobivajo iz drevesnega soka javorja. Drevesni sok najprej segrevajo, da voda izhlapi. Kar ostane, je sirup, za katerega je značilno, da vsebuje minerale in vitamine. V tej sladki tekočini najdemo tako cink, fosfor in kalcij, pa tudi kalij, mangan in železo. Bogat je še z vitamini, med katerimi naj omenimo B vitamine: riboflavin, folna kislina in niacin. Njegova dobra lastnost je tudi ta, da vsebuje zelo malo natrija, holesterola in maščob. Zaradi tega spada med zdrava sladila.

Zanimivo je dejstvo, da za 1 liter javorjevega sirupa potrebujemo kar 40 litrov javorjevega drevesnega soka. Javorjev sirup pridelujejo na različnih koncih sveta, med najbolj znanimi proizvajalci pa so prav Kanadčani, ki jim sledijo Američani.

Javorjev gozd

Javorjev sirup sodi torej med najkakovostnejša sladila, poleg tega pa vsebuje okrog 20 % manj kalorij kot druga sladila, kamor štejemo tudi sladkor ali med. Za post ga strokovnjaki priporočajo prav zaradi številnih hranilnih snovi, ki smo jih že omenili v prejšnjem odstavku. Te snovi med postom še kako koristijo našemu telesu.

Blagodejni učinki javorjevega sirupa

Napisali smo že, da javorjev sirup vsebuje mangan. Ta pomemben mineral pospešuje delovanje encimov, ki vplivajo na proizvodnjo energije in na delovanje našega imunskega sistema. Ti encimi med drugim spodbujajo tudi antioksidante, da uničujejo škodljive proste radikale, ki nastajajo v telesu. Najbrž dobro veste, da so ravno prosti radikali glavni krivec za nastanek različnih bolezni ter staranje našega telesa.

Drugi izredno pomemben mineral je cink, ki varuje naše srce. Poleg tega javorjev sirup vsebuje še omega-6 maščobne kisline, ki jih moramo v telo vnesti s hrano, saj jih ne moremo proizvajati sami.

Kako deluje dieta z javorjevim sirupom?

Kilograme boste izgubili zato, ker se boste postili, saj boste lahko uživali le poseben napitek z limono in javorjevim sirupom. Zaradi tega boste v telo vnesli zelo malo kalorij in kilogrami bodo kar hlapeli. Pri tem pa vas ni potrebno skrbeti za svoje zdravje, saj bo javorjev sirup v napitku poskrbel za zadosten vnos vseh potrebnih hranilnih snovi. Ljudje, ki so že uporabili javorjev sirup za hujšanje, poročajo tudi o tem, da so bili med 10-dnevnim postom polni energije.

Boste post z javorjevim sirupom preizkusili tudi vi? Želimo vam uspešno hujšanje!