Kako shujšati po porodu

Kako shujšati po porodu?

Če ste ravnokar postali mamica in bi radi čim hitreje nazaj pridobili prednosečniško postavo, potem vas vabimo, da si vzamete nekaj minut časa in si skrbno preberete, kar vam bomo zaupali v nadaljevanju.

Kljub temu da se še kako dobro zavedate, da bi se radi čim prej oblekli v oblačila, ki ste jih nosili v času pred nosečnostjo, boste morali v prvi vrsti upoštevati nasvete, ki ste jih prejeli od svojega ginekologa in porodničarja. Strokovnjaki svetujejo, da morate vsaj šest mesecev po porodu počakati in šele nato lahko pričnete s spremembo vadbenega in prehranskega režima. Vaše telo si mora namreč opomoči, zato nujno potrebuje nekaj časa za počitek in regeneracijo.

Začnite hujšati s preprostimi vajami

Hujšati lahko torej pričnete, ko vam zdravnik da zeleno luč. Priporočamo vam, da si za začetek izberete povsem preproste vaje, ki jih boste opravljali z veliko mero veselja. Lahko hodite na krajše sprehode, šele čez nekaj časa pričnite tudi teči.

Med preproste vaje lahko vključite sprehode z otroškim vozičkom, ki naj za začetek trajajo največ eno uro. Sčasoma pa le povečajte hitrost in razdaljo; vmes bodite pozorni tudi na svoje počutje. Ne glede na to, da gre za povsem enostavno vadbo, vam bo ta pomagala pokuriti nekaj odvečnih kalorij.

V stanovanju si pripravite manjši kotiček za vadbo

Če bi raje telovadili doma, potem je najbolje, da si v svojem stanovanju postavite majhen kotiček, kjer boste lahko v miru izvajali vaje. Na tem mestu boste lahko telovadili tudi v primeru slabega vremena. V telovadnem kotičku vam bo za začetek zelo prav prišla vadba joge ali pilatesa. Začnite z osnovnim nivojem, nato pa počasi povečujte težavnost in ji dodajte še kardio treninge ter vadbo aerobike.

Hujšanje po porodu

Priporočamo vam, da rešitev za svojo vadbo poiščete tudi v priljubljenih spletnih telovadnicah. Prednost takih vadb je, da jih lahko izvajate kadar koli, najbolje takrat, ko vaš novorojenček trdno zaspi.

Po vsaki vadbi ne pozabite nameniti pozornosti krepitvi mišic medeničnega dna ter trebušnih in hrbtnih mišic. Izvajajte dvige medenice, sprednjo ter zadnjo desko, most, dvig zadnjice in vaje za krepitev centra.

Ekstremnih rezultatov ne pričakujte čez noč

V prvi vrsti vam priporočamo, da ste pri hujšanju po porodu predvsem potrpežljivi. Ves čas se boste mogli zavedati, da ekstremni rezultati ne bodo prišli kar čez noč. Ker je telo med nosečnostjo in porodom doživelo veliko sprememb, potrebuje čas za počitek. Ravno zato bodite zmerno aktivni. Vadba vam ne bo pomagala samo pri izgubi kilogramov, temveč bo dvignila tudi raven energije, zmanjšala stres ter možnost za poporodno depresijo.

Seveda pa ne pozabite, da se boste morali, če boste po porodu želeli uspešno shujšati, ustrezno prehranjevati. V svoj vsakdanji jedilnik vnesite čim več zelenjave in sadja. Poskrbite za pestro in raznoliko prehrano, s katero boste v svoje telo vnesli vse potrebne hranilne snovi, vitamine in minerale. Hujšanje naj poteka počasi in zdravo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja