Hujšanje z vodo

Hujšanje in čiščenje telesa z vodo

Gotovo veste, da je človeško telo sestavljeno iz več kot 80 odstotkov vode. Z vodo, ki je vir življenja, pa se lahko znebimo tudi odvečnih kilogramov. Hujšanje z vodo je namreč izredno enostaven, a hkrati učinkovit način, da stopimo odvečne maščobne obloge, poleg tega pa v svoje telo vnesemo zadostno količino vode. Vse to se bo poznalo na našem dobrem počutju.

Kaj se dogaja v telesu?

Ko popijemo kozarec vode, se naš želodec napolni z vodo ter se napihne, zaradi česar dobimo občutek sitosti. Voda preide celično membrano in vstopi v celice, pri tem pa se ustvari hidroelektrični potencial, ki je vir naše energije.

Ko pride do pomanjkanja, naši možgani dobijo ustrezno sporočilo, a žal sta sporočili za lakoto in žejo povsem enaki. Tako ponavadi mislimo, da smo lačni, čeprav smo v veliki večini le žejni. Zato vedno, kadar dobite občutek lakote, najprej popijte kozarec vode. Tako se boste prepričali, ali ste lačni ali samo žejni. Na ta način naj bi potekalo hujšanje z vodo.

Hujšanje z vodo in presnavljanje maščob

Ledvice bodo delovale dobro le v primeru, da je naše telo dovolj hidrirano. V nasprotnem primeru morajo del nalog ledvic prevzeti jetra, ki so sicer zadolžena za presnavljanje in topljenje maščob.

Pitje zadostne količine vode

Če torej ne pijemo dovolj vode, tudi jetra, ki bodo opravljala še naloge ledvic, ne bodo mogla delovati optimalno. To pa bo vodilo do manjšega presnavljanja maščob, ki se bodo nalagale in tako bodo nastale odvečne maščobne obloge. Zato je hujšanje z vodo še kako priporočljivo.

Zastajanje vode v telesu

Predebeli ljudje se borijo z zastajanjem vode v telesu. Tudi ta pojav lahko preprečimo tako, da si privoščimo hujšanje z vodo, torej da pijemo veliko vode. Če je človeško telo dehidrirano, to zazna kot znak ogroženosti in zato skuša ohraniti prav vsako kapljico tekočine v telesu. Zato je najboljši način, s katerim se borimo proti kopičenju vode v telesu, ta, da pijemo dovolj vode.

K zastajanju vode v telesu veliko pripomore tudi nepravilna prehrana, se pravi to, da v svoje telo vnašamo preveč soli oziroma natrija. Pitje zadostne količine vode bo telesu pomagalo tudi pri tem, da se znebi različnih odpadnih snovi in strupov.

Hujšanje z vodo si veliko ljudi predstavlja povsem napačno. Mislijo, da ne smejo jesti, popiti pa morajo zelo veliko vode. A resnica je takšna, da je potrebno biti pozoren na to, da v telo vnesemo zadostne količine vode. Če bomo pozabili piti, se bo ravnotežje v telesu porušilo, začele se bodo kopičiti maščobne zaloge, v telesu se bo zadrževala voda, vse to pa bo vodilo v nabiranje kilogramov.

Če se boste odločili za hujšanje z vodo, potem pijte mrzlo vodo, saj so raziskave pokazale, da telo lažje presnavlja mrzlo kot toplo vodo. Obenem pa bo vaš organizem za segretje mrzle vode porabljal kalorije. Svetujemo vam, da si privoščite tudi kakšen vodni dan, morda prav takrat, ko je polna luna. Takrat naj bi bilo hujšanje najbolj učinkovito.