Hlače za hujšanje

Ali res obstajajo hlače za hujšanje?

Na svetovno tržišče, pa tudi k nam, je pred časom prišel nov pripomoček, ki obljublja, da boste med telesno vadbo pokurili še več kalorij, kurjenje pa se bo nadaljevalo tudi po vadbi. Temu pripomočku pravimo kar hlače za hujšanje.

Te hlače so med ljudmi, ki si želijo shujšati na enostaven način in brez prevelikega truda, povzročile pravo razburjenje. Do danes si jih je priskrbelo že več kot milijon ljudi po vsem svetu. Ste med njimi tudi vi?

Kaj so hlače za hujšanje?

Neoprenske hlače za hujšanje Hlače za hujšanje so posebna oblika hlač za telesno aktivnost, lahko pa jih nosite tudi takrat, ko ne telovadite. Primerne so za kakršno koli obliko telesa in konfekcijsko številko. Izdelane so iz neoprenskega materiala, podobnega tistemu, ki se uporablja za izdelavo kopalk. Proizvajalci trdijo, da lahko ženska z nošenjem takšnih hlač v le dveh tednih zmanjša svojo konfekcijsko številko kar za dve številki.

Odlično sredstvo za kurjenje kalorij ali le še eden izmed povsem neuporabnih pripomočkov?

Hlače za hujšanje naj bi delovale z roko v roki s človekovo naravno telesno toploto, pri čemer naj bi se med telesno vadbo povečalo znojenje kar za osemdeset odstotkov. To pa naj bi vodilo v hitrejše kurjenje kalorij. Poleg tega naj bi hlače zmanjšale tudi videz celulita. In to vse v tridesetih minutah vadbe na dan. Se sliši preveč dobro, da bi bilo res?

Strokovnjaki dvomijo

Strokovna javnost razmišlja drugače in pravi, da hlače za hujšanje ne delujejo. Vsekakor ne obstaja nobena povezava med tem, da naj bi višja temperatura telesa povzročala večje in hitrejše kurjenje maščob. Če nam je namreč bolj vroče, zaradi tega še ne bomo hitreje hujšali. Ravno obratno, telo porablja kalorije takrat, ko nas zebe, saj ustvarja novo toploto.

Tako zdravniki svarijo, da je vsakršna izguba kilogramov le začasna, posledica izgube vode, do česar pride zaradi znojenja. Takoj, ko boste popili kozarec vode, boste vso vodo in s tem tudi težo pridobili nazaj.

Naslovno vprašanje bi zato morali spremeniti. Hlače za hujšanje vsekakor obstajajo, vprašanje pa je, ali res delujejo? Proizvajalci hlač trdijo, da je temu tako, stroka pa to trditev zanika.

Zato vam svetujem naslednje: če želite izgubiti odvečne kilograme, potem se držite starega in preverjenega recepta: jejte manj in se gibajte več. Rezultati v tem primeru zagotovo ne bodo izostali.