Pripomočki za hujšanje

3 uporabni pripomočki za hujšanje

V današnjem prispevku bodo glavno vlogo prevzeli različni pripomočki za hujšanje, ki jih preprosto morate imeti, če želite shujšati in obdržati na novo pridobljeno težo. Pri tem naj seveda omenimo, da samo s tem, da boste pripomočke kupili, še ne boste shujšali. A lahko so vam v veliko pomoč pri načrtovanju in vzdrževanju vašega shujševalnega načrta, saj boste z njihovo pomočjo na enostaven način spremljali svoj napredek. Nekateri od pripomočkov se povežejo tudi z različnimi mobilnimi aplikacijami, s katerimi boste dobili še več motivacije na poti do tako zelo zaželenega cilja.

Strokovnjaki se strinjajo: če boste na ustrezen način spremljali, kaj in koliko pojeste ter koliko telovadite, boste hitreje izgubljali kilograme. Ravno tu pa pridejo prav različni pripomočki za hujšanje. Med njimi naj na prvem mestu omenimo tehtnico. Raziskave dokazujejo, da tehtanje vsaj enkrat na teden znatno pripomore k izgubljanju telesne teže in vzdrževanju nižjega števila kilogramov.

Prav tako vam lahko hujšanje precej olajša kakšen pedometer, s katerim štejete število korakov, ki ste jih opravili v določenem dnevu. Pomaga tudi to, da si vsak dan zapišete, kaj ste pojedli. Zato ni nič čudnega, da lahko danes najdemo številne različne pripomočke za hujšanje, s katerimi lahko vodimo statistiko o takšnih podatkih.

Pametna tehtnica

Omenili smo že, da so lahko pripomočki za hujšanje različni, med njimi pa nikakor ne smemo pozabiti na osebno tehtnico. Pametna tehtnica vas poveže s pametnim telefonom. Na ta način lahko začnete spremljati, koliko tehtate, in to zapisovati v posebno aplikacijo na pametnem telefonu. Tako boste vedno vedeli, kako napredujete. Seveda lahko stopite tudi na katerokoli staro, navadno tehtnico in si težo zapišete, a s pametno tehtnico se vaša teža samodejno zapiše v mobilni aplikaciji telefona.

Pametna tehtnica

Pri tem takšni pripomočki za hujšanje merijo težo, indeks telesne mase, telesno maščobo, mišično maso in podobno. Z nedavnimi raziskavami so dokazali naslednje: večkrat se človek tehta, več teže bo po vsej verjetnosti tudi izgubil. Zato priporočajo, da se tehtate redno, največji razmik med dvema tehtanjema pa naj bi bil 6 dni. Dalj časa boste odlašali, večje bo tveganje, da boste zašli s prave poti.

Na kratko: če želite uspešno izgubljati kilograme, potem se tehtajte vsako jutro.

Fitnes sledilci

Če potrebujete motivacijo, da bi s telesno vadbo začeli, ali spodbudo, da ostanete aktivni, potem so za vas pripomočki za hujšanje, ki slišijo na ime fitnes sledilci. V kolikor imate novejši mobilni telefon, je ta že opremljen s takšno ali drugačno različico tega pripomočka. S pomočjo fitnes sledilcev spremljate svoj napredek, vsaj kar se tiče kondicije in vzdržljivosti.

Fitnes sledilecTakšni pripomočki vas tudi opomnijo, kdaj je čas za akcijo – v primeru, da preveč sedite. Tako lahko v bistvu tekmujete kar sami s seboj. Vsak dan si zastavite cilj, da boste dosegli nekoliko več. Prav tako pa lahko svoje rezultate primerjate tudi s prijatelji in znanci, ki se prav tako trudijo, da bi izgubili nekaj kilogramov in bili dobro telesno pripravljeni.

Fitnes pripomočki

To so pripomočki za hujšanje, ki naredijo vašo telesno aktivnost bolj zabavno. Tu bi lahko omenili različne predvajalnike glasbe, etui za mobitel, ki ga pritrdite na nadlaket ali bluetooth slušalke, s katerimi lahko med aktivnostjo nemoteno poslušate glasbo.

Za konec naj še enkrat poudarimo naslednje: s tem, ko si boste priskrbeli pripomočke za hujšanje, še ne boste shujšali. Prav tako boste potrebovali primeren prehranjevalni načrt, obenem pa boste morali biti tudi telesno aktivni. Omenjeni pripomočki za hujšanje pa bodo poskrbeli, da bo vaše hujšanje bolj zabavno, bolj enostavno in bolj učinkovito.